ABOUT

In 1999 kocht ik mijn eerste (analoge) spiegelreflex camera. Dit was de Minolta Dynax 505si super.

Stapels en stapels foto’s maakte ik ermee tot hij, om nog steeds onduidelijke reden, in een hoek belande en later zelfs op marktplaats.

Dankzij het winnen van een incentive werd ik wederom de gelukkige bezitter van een spiegelreflexcamera, dit keer een digitale.

De vonk naar de fotografie sprong pas echt weer over toen ik door een bevriende DJ werd gevraagd een aantal foto’s te maken voor zijn website. Wat fantastisch! Dit was iets waar ik alles in kwijt kon. Alle leuke aspecten van de banen die ik gehad heb en de kwaliteiten die ik bezit komen hier samen.
Het kunnen omgaan met mensen, mezelf aan het model, het publiek of opdrachtgever verkopen.  Maar ook het kunnen mee praten, mee feesten, de boel (waar nodig en gepast) een beetje opschudden. Fantastisch!  Met als resultaat een net wat leukere foto en daarmee dus ook een leukere herinnering.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende richtingen binnen de fotografie uitgeprobeerd en tot de conclusie gekomen dat ik mezelf niet in een bepaald hokje kan stoppen.
De interactie met de mensen die ik fotografeer vind ik geweldig. Het maakt daarbij niet uit of dat in een setting van een uitbundig festival is, een huiskamer of een zakelijke omgeving.
Tegelijkertijd vind ik het een kick de uitstraling van een bedrijf of een product op de best mogelijke manier te vangen in een foto. Iets wat natuurlijk in een tijd waarin er steeds meer online gekocht wordt een absolute must is.

Het is denk ik vooral het effect dat een foto kan hebben dat me fascineert. Waarbij het niet uitmaakt of dat nu een lach, een mooie herinnering of de verkoop van een product is, als het maar het beoogde effect is. Het liefst een beetje meer dan dat natuurlijk!